Gospodarski razvoj

Občina Šempeter - Vrtojba
Trg Ivana Roba 3a

5290 Šempeter pri Gorici


T:
05 ­335 10 00
F: 05 ­335 10 07
E:
info@sempeter-vrtojba.si

Uradne ure:
ponedeljek in petek: 8.00­-12.00
sreda: 8.00­-12.00 in 14.00­-16.30

Gospodarski razvoj

Naloge občine na področju gospodarskega razvoja so relativno omejene, saj z vlaganjem javnih sredstev v zasebne gospodarske dejavnosti ni dopustno izkrivljanje konkurence na trgu. Kljub vsemu pa občina mora zagotavljati pogoje za gospodarski razvoj, z ustreznim planiranjem izrabe prostora, gradnjo potrebne infrastrukture, zagotavljanjem prostorskih in drugih pogojev za razvoj malega gospodarstva, turizma in kmetijstva.

 


Poslovne cone


Javnost uporablja različne nazive za komunalno urejeno zemljišče, na katerem delujejo podjetja. Uporabljajo se nazivi, kot so industrijska cona, gospodarska cona, obrtna cona, poslovna cona oziroma različne kombinacije. Ime v glavnem povezujejo z velikostjo podjetij, ki delujejo v coni (velika podjetja – industrijska cona; mala podjetja – obrtna cona), in z dejavnostjo, ki se opravlja v coni (industrija – industrijska cona; storitve – poslovna cona).


V Občini Šempeter - Vrtojba so v načrtih predvidene naslednje poslovne cone:
- PC Smete,
- PC Brežina (gramoznica družbe Primorje d.d.),
- PC Lavžnik (območje nekdanjih Vozil),
- PC Nekdanji MMP Vrtojba,
- PC Polje.

 

 

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies) za popolno uporabniško izkušnjo. Piškotki ne morejo razkriti vaše identitete. Ali se strinjate z uporabo piškotkov na teh straneh?

Zavrni