Občina Šempeter - Vrtojba
Trg Ivana Roba 3a

5290 Šempeter pri Gorici


T:
05 ­335 10 00
F: 05 ­335 10 07
E:
info@sempeter-vrtojba.si

Uradne ure:
ponedeljek in petek: 8.00­-12.00
sreda: 8.00­-12.00 in 14.00­-16.30

NEKTEO - Nachhaltige Energie für Kommunen – Trajnostna Energija za Občine

Projektni partnerji:


LP Amt der Kärnten Landesreigerung
1. GOLEA
2. Razvojna agencija SORA d.o.o.
3. Magistrat der Landeshauptstadt Klagenfurt am Wörthersee
4. Mestna občina Nova Gorica

Na območju Primorske regije sodelujejo še:
Občina Šempeter-Vrtojba
Občina Renče-Vogrsko
Občina Idrija
Občina Cerkno
Občina Miren-Kostanjevica
Občina Tolmin
Občina Kanal ob Soči

Kratek opis projekta


NEKTEO je čezmejni projekt med Koroško in Slovenijo. V obdobju od 1. 2. 2017 do 31. 1. 2020 se bo skozi projekt razvijalo in izvajalo transnacionalno ozaveščanje na področju energetske učinkovitosti, varčevanja z energijo in uporabo obnovljivih virov energije. Razvili bomo orodja, ki bodo prispevala k usposabljanju za energijo odgovornih oseb na občinskih upravah za izboljšanje čezmejnega sodelovanja, energetske učinkovitosti ter uporabe obnovljivih virov energije na občinski ravni v 34 pilotnih občinah. Poleg tega bodo programi usposabljanja dvojezični, usposobljeni pa bodo tudi voditelji in motivatorji za energetsko učinkovitost ter nameščene interaktivne table za vizualizirano spremljanje energije v 24 pilotnih stavbah. Identificirane bodo energetske točke, izvedene energetske ekskurzije za ozaveščanje ciljnih skupin, pripravljeni bodo razvojni načrti za energetsko učinkovitost vključenih stavb ter objavljen vsakoletni energetski natečaji.

Ciljne skupine so javni uslužbenci odgovorni za energijo na ravni občin in posledično prebivalstvo v pilotnih občinah. Aktivno bomo vključili več kot 1.000 javnih uslužbencev v program energetske učinkovitosti s ciljem 5 % manjše porabe energije (izhodišče leto 2016). S tem bomo prispevali tudi k doseganju ciljev za zaščito podnebja.
Rajko Leban (GOLEA) in župan mag. Milan Turk ob podpisu pogodbe o sodelovanju pri projektu 14. junija 2017. (Foto: David Verlič)

Doseženi cilji:

 Program:
Interreg Slovenija - Avstrija

Trajanje projekta: februar 2017–januar 2020

Vrednost projekta: 1,42 mio EUR


 
 

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies) za popolno uporabniško izkušnjo. Piškotki ne morejo razkriti vaše identitete. Ali se strinjate z uporabo piškotkov na teh straneh?

Zavrni